Baharın Müjdeleyicisi Nevruz’u Coşkuyla Kutladık

21.03.2014

Üniversitemiz Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen baharın müjdesi \"Nevruz Bayramı\" etkinlikleri büyük bir coşkuyla İstiklal Yerleşkesi Şenlik Alanı’nda kutlandı.

\r\n

Nevruz Bayramı etkinlikleri Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Rektör SAATCI “ Bugün Cennetten düşmüşcesine güzel bir günde Nevruzu kutlamanın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Nevruz bir bayram, yenilenme, mutluluktur. Baharla birlikte tüm doğanın yeniden uyanışına insanın coşkuyla dahil olmasıdır. Dünyanın en eski bayramlarından biridir. Amaç bayram kutlamak olduktan sonra bayram tadında olup Nevruzun anlamına yakışan her kutlama insanlığın mutlu geleceği için atılmış bir adımdır. Üniversitemizde her yıl Nevruzu coşkuyla kutluyoruz. Bu sene farklı bir uygulama yaptık. Orta Asya’daki soydaşlarımızın Nevruzda pişirmiş oldukları Sümelek aşını sizlere tattıracağız. Sümelek 14 saatte pişen çok zahmetli bir aş. Bu aşı karıştırırken de dualar ediliyor. Biz de dua ettik. Öğrencilerimizi başarı ile mezun olsunlar diye dualar ettik. Sümelek aşınız afiyet olsun, Nevruzumuz kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

\r\n

Rektör SAATCI’nın konuşmasının ardından Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Daha sonra Rektör SAATCI ve protokol üyeleri Nevruz ateşini yaktılar ve bir geleneği yerine getirerek örste demir dövdüler.

\r\n

Geleneksel nevruz ateşi üzerinden ilk atlayan Rektör SAATCI oldu, ardından tüm öğrenciler nevruz ateşi üzerinden atladılar.

\r\n

Rektör SAATCI ve öğretim üyeleri kurulan Yörük çadırına geçerek bu yıl ilk kez uygulanan ve geleneksel nevruz yemeği olan Sümelek’ten yediler.

\r\n

Öğrenciler de verilen öğle yemeği ikramlarından yediler ve günü doyasıya yaşadılar.

• Spor Argem'de Yaza Hazırlık için Ücretsiz Pilates Kursu | 26.04.2024
  • Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024