5. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu Başladı

25.03.2014

Üniversitemiz evsahipliğinde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu’nun açılış töreni gerçekleştirildi.

\r\n

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden öğrencilerin de katıldığı, 25-28 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyum, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

\r\n

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından sergilenen müzik dinletisi ile devam eden sempozyumda, Üniversitemiz tanıtım filmi ve Ulusal Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu ile ilgili slayt gösterisi izlendi.

\r\n

Açılış konuşmasını yapan Sempozyum Koordinatörü Esra KUZUCU, amaçlarının Türkiye üniversiteleri kapsamındaki arkeoloji, sanat tarihi ve restorasyon, antropoloji ve turizm rehberliği öğrencilerinin bilgi ve birikimlerini, fikirlerini, görüş ve önerilerini paylaşıp sunabilecekleri bir platform oluşturmak olduğunu vurguladı.

\r\n

Dünyada iki önemli gücün eğitim ve gençlik olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI, “Eğitilmiş gençliği sahip olduğunuz zaman başaramayacağınız hiçbir şey yok. Bugün burada bunu gördüm. Gençlere tam anlamıyla güvendiğimiz zaman böyle güzel organizasyonlar çıkıyor. Üniversitemize bugün konuk olan diğer üniversitelerden öğrenciler de var. Üniversite evrensel bir kavram ve bu üniversite de sizin üniversiteniz, hepiniz hoş geldiniz.” şeklinde konuştu.

\r\n

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Sebahattin AKKAYA, Burdur’un antik çağlardan günümüze kadar pek çok kültürü, medeniyeti bağrında barındırmış bir kent olduğunu belirterek özellikle son yıllarda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Kibrya’daki çalışmalarının çok önemli olduğunu vurguladı.

\r\n

Sempozyum, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet ÖZHANLI tarafından yapılan “Pisidia Uygarlığı ve Arkeolojisi” sunumu ile devam etti. ÖZHANLI, Isparta ve Burdur ile Antalya’nın kuzeyindeki bölgenin antik çağdaki adının Pisidia olduğunu söyleyerek bu bölge ve bölgede yaşayan medeniyetler ile ilgili bilgiler verdi.

\r\n

Sempozyumda daha sonra oturumlara geçildi.