Eğitim Fakültesi’nin Temeli, Düzenlenen Tören ile Atıldı

14.04.2014

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin en köklü birimlerinden olan, mezunlarının KPSS başarıları ile fakültenin Türkiye’deki Eğitim Fakülteleri arasında ilk sıralarda yer almasını sağlayan Eğitim Fakültesi’nin temeli, düzenlenen tören ile atıldı.

\r\n

Üniversitemiz İstiklal Yerleşkesinde yapılan Temel Atma Töreni’ne Vali Nurettin YILMAZ, Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sait KOCA, Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ, Emniyet Müdürü Abdulkerim POLAT, il müdürleri, Üniversitemiz akademik ve idari personel ile öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

\r\n

Rektör SAATCI: “İstiklal Yerleşkemizde Kampüs İçinde Kampüs Olacak”

\r\n

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI yaptı. Dört bloktan oluşan Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksek Okulu’nun toplamda 23. 141 m2 kapalı alana sahip olduğunu söyleyen Rektör SAATCI, almış olduğu başarılar ile gurur kaynağımız olan bu fakültemizi hak ettiği şekliyle kampüs içinde kampüs diye nitelendirdiğimiz İstiklal Yerleşkemizdeki Eğitim Kampüsünün ve aynı zamanda Eğitim Fakültesi’nin binalarının olacağı mekânımızın temelini atıyoruz. Dört bloktan ikisini oluşturan Dekanlık Bloğu ile A Blok inşaatlarını önümüzdeki yıl tamamlanacak; kalan iki blok ise 2016 yılında teslim edilecek” şeklinde konuştu.

\r\n

Protokol konuşmaları ile devam eden törende  Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ, Eğitim Fakültesinin, Üniversite için önemine değindi.

\r\n

Milletvekili Bayram ÖZÇELİK ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin kurulduğundan bu yana sürekli gelişen ve adından söz ettiren bir üniversite olduğunun altını çizdi.

\r\n

Vali Nurettin YILMAZ da Üniversitenin toplumla, şehirle iç içe olduğuna vurgu yaptı.

\r\n

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Hıdır BAYRAK’ın okuduğu dua ile Eğitim Fakültesinin temel atma törenine geçildi.

\r\n

Tören, öğle yemeği ikramının ardından son buldu.

\r\n

Dekanlık binası dâhil 23 bin 741 m2 kapalı alana sahip ve 4 bloktan oluşan Eğitim Fakültesi projesinde 218 derslik, 14 laboratuvar, 8 amfi derslik, 3 kantin, 8 atölye uygulama salonu, 5 toplantı odası, 140 akademisyen ve ofis odaları bulunuyor.

• Spor Argem'de Yaza Hazırlık için Ücretsiz Pilates Kursu | 26.04.2024
  • Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024