MAKÜ Ülkemizin En Önemli Arkeoloji Kütüphanelerinden Birine Kavuşuyor

21.07.2014

Almanya’nın arkeoloji alanında en önemli isimlerinden biri olan Bonn Üniversitesi öğretim üyesi merhum Prof. Dr. Nikolaus HİMMELMANN’ın arkeoloji kütüphanesi,   eşi Annelise HİMMELMANN tarafından üniversitemize bağışlandı. Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın girişimleri sonucu Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa SAATCI ile Annelise HİMMELMANN arasında imzalanan hibe anlaşmasına istinaden Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Bilge Ayça Polat BECKS ve Yrd. Doç. Dr. Ralf BECKS kitapları yerinden teslim aldı.

\r\n

Almanya’nın Bonn kentinden yola çıkan, sayıları 3700’ün üzerinde olan ve aralarında nadir eserlerinde bulunduğu kitaplar, Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi bünyesinde öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin kullanımına sunulacaktır.

\r\n

Kitapların gönderimi esnasında Berlin Kültür Ataşeliğimiz ve Köln Konsolosluğumuzun büyük destekleri olan kütüphane, Üniversitemiz Merkezi Kütüphanesinde merhum Prof. Dr. Nikolaus HİMMELMANN’ın adını taşıyacak bölümde yerini alacaktır. Bu bölümün gelen kitapların Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İsmail KUTLUAY denetiminde kütüphane kataloğuna girmesi sonrası açılması planlanmaktadır.