Ülkemizde İlk Kez Burdur’da Yapılan Davos Merkezli Eğitim Programı Tamamlandı

18.08.2014

Ülkemizde ilk kez Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvan Hastanesinde düzenlenen AOVET Ortopedi Kursu yoğun ilgiyle karşılandı. AOVET Türkiye Başkanı ve Kurs Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Özlem ŞENGÖZ ŞİRİN yaptığı açıklamada “Yunanistan ve Bulgaristan gibi komşu ülkelerden ve İstanbul, İzmir, Ankara, Çanakkale gibi ülkemizin değişik illerinden katılan kursiyerlerin Fransa, İngiltere ve İtalya’dan  katılan uluslararası ve Ankara ile Samsun’dan katılan ulusal eğitmenlerle 3 günlük yoğun bir ortopedi eğitimine tabii olduklarını ve sertifikasyon sürecinin başarıyla gerçekleştirildiğini bildirdi. Yrd.Doç.Dr. Özlem ŞENGÖZ ŞİRİN, kurs sonunda aralarında AOVET Avrupa Başkanının da bulunduğu uluslararası değerlendirme toplantısında bu ilk kurs programının özellikle uluslararası eğitmenler ve İsviçre konseyi tarafından oldukça başarılı bulunduğunu ve süregelen bir eğitim programını Türkiye’de yapmak istediklerini ifade etti. Burdur’u İsviçrenin Davos kentine benzettiğini ve 2012 yılında eğitim programının ilk başvurularını yaptığı zaman da bunu ifade ettiğini belirten ŞENGÖZ ŞİRİN, konukların bu benzetmenin ne denli doğru bir saptama olduğunu doğruladıklarını ve gerek üniversitemizi gerekse Burdur’u çok beğendiklerini, beklentilerinin oldukça üstünde bir tabloyla karşılaştıklarını ifade ettiklerini sözlerine ekledi.

\r\n

Açılış gecesinde protokol konukları eğitmenlere çeşitli hediyeler takdim ettiler.

\r\n

Ülkemizde ilk kez düzenlenen AOVET kursunun açılış yemeği Burdur Serenler Tepesinde Burdur Valisi Hasan Kürklü, Belediye Başkan Yrd.Hasan Duygulu ve Rektör Prof.Dr.Mustafa SAATCI’nin de katıldığı organizayonla gerçekleşti. Protokol konukları eğitmenlere yöresel hediyeler verdiler.