TÜBİTAK 4004 “İleriye Bak Geri Dönüştür: Geri Dönüşümcü Öğretmen” Adlı Proje Etkinlikleri Gerçekleştirildi

25.08.2014

Yürütücülüğü Doç. Dr. Dilek ERDURAN AVCI tarafından yapılan “İleriye bak geri dönüştür: Geri dönüşümcü öğretmen” TÜBİTAK 4004 projesi etkinlikleri 17-23 Ağustos tarihleri arasında 20 fen bilimleri öğretmeninin katılımları ile Burdur’da gerçekleştirildi. Öğretmenler Aydın, Antalya, Bitlis, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Muğla, Konya, Mersin, İstanbul, Adana, Amasya, Bartın, Bursa, Bingöl, Burdur ve Şanlıurfa olmak üzere Türkiye’nin yedi coğrafik bölgesinden gelerek projemize katılım yapmışlardır.

\r\n

Yedi gün süren eğitimlerde 23 adet etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bu etkinliklerde gerek teorik eğitimlerle, gerekse atık ve geri dönüşüm uygulamalarına aktif olarak katılabilecekleri ortamlarla öğretmenlerin bilimsel bakış açılarını geliştirmeleri, çevreye karşı daha duyarlı ve bilinçli eğitimciler olmalarına katkı sağlamak hedeflenmiştir.  Proje kapsamında doğada inceleme ve araştırma için Burdur Gölü ve etrafı, çevre köyleri (yazı köy, yarı köy, karakent gibi), Karaçal barajı ve çevresi, Organize sanayi bölgesi ve Kibyra antik kentine gidilmiştir. Projede MAKÜ’nün laboratuvar, hobi bahçeleri ve diğer fiziki imkânlarından, Burdur Belediyesinin atık su arıtma tesisi, katı atık depolama ve ambalaj toplama alanlarından yararlanılmıştır.

\r\n

Proje etkinlikleri Prof. Dr. M. Zeki YILDIRIM, Prof. Dr. Yaşar DEMİR, Doç. Dr. Hasan KALYONCU, Doç. Dr. Dilek ERDURAN AVCI, Doç. Dr. E. Selcen DARÇIN, Doç. Dr. Fatime BALKAN KIYICI, Doç. Dr. Zeynep KARATAŞ, Yrd. Doç. Dr. Hasan GENÇ, Yrd. Doç. Dr. Şükrü ÖZÜDOĞRU, Yrd. Doç. Dr. Huriye DENİŞ ÇELİKER, Arş. Gör. Düzgün TARKAN, Arş. Gör. Mesut Can KAYA ve çevre mühendisi Mahmut BAYRAKDAR eğitmenliğinde gerçekleştirilmiştir.

\r\n

Proje 23 Ağustos 2014 tarihinde sertifika töreni ile tamamlanmıştır. Katılımcılara sertifikalarını Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa BAKAÇ, proje yürütücüsü Doç. Dr. Dilek ERDURAN AVCI ve proje uzmanı Yrd. Doç. Dr. Huriye DENİŞ ÇELİKER takdim etmişlerdir.

• Spor Argem'de Yaza Hazırlık için Ücretsiz Pilates Kursu | 26.04.2024
  • Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024