Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Eczacıları Konuk Etti

28.12.2015

Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokulumuzProgram Danışma Kurulu, Eczane Hizmetleri Programı Program Koordinatörlüğünce hazırlanan organizasyonda, Burdur Eczacı Odası Başkanı Sayın Ecz. Şükrü ŞENER ve konuk eczacılarla  çalışma ve söyleşi programı gerçekleştirildi.

Burdur Eczacı Odası Başkanı Ecz. Şükrü ŞENER ile birlikte Burdur Devlet Hastanesinden Uzm. Ecz. Zarife FOTO, Gölhisar  Devlet Hastanesinden Uzm. Ecz. Belgin CEYHAN ile Eczane Teknikeri Halime KÜÇÜCÜK”ün katılımcı olarak iştirak ettikleri programda, Yüksekokulumuz Müdüresi  Öğr. Gör. Nazife BAKIR ve öğretim elemanlarımızda hazır bulundular.

Katılımcılara Eczacılık Programı dersleri ve içerikleri hakkında bilgiler verilirken, uygulamada ders içeriklerine ilişkin olarak sektörden gelebilecek talepler doğrultusunda yapılabilecekler ile program mezunlarına yönelik mesleki tecrübe ve edinilmesi gereken bilgiler konularında görüş ve öneriler paylaşıldı.

Burdur Eczacı Odası Başkanı Sayın Ecz. Şükrü ŞENER yaptığı konuşmada “Eczacılık Programının, eczanelere nitelikli ara eleman yetiştirmesi bakımından önemli olduğundan bahsederek, öğrencilerin laboratuar ortamında ilaçları görmelerinin göz aşinalığı olacağını belirtti.Öğrencilerimiz için bir diğer önemli husus, ilaç yapımını az da olsa bilmeleri ve ilaçtaki etken maddeyi iyi öğrenmeleri durumunda muadil ilaçları da iyi öğrenebilecek olmalarıdır.Bunun dışında Türk Eczacılar Birliği resmi internet sitesinde yer alan video ve faydalı bilgilerden de yararlanılabilir.”şeklinde konuştu. Eczacılar Sayın Zarife FOTO ve Sayın Belgin CEYHAN da “program mezunlarının  kimya, temel matematik, teknoloji ve mevzuat bilmelerinin önemine işaret ederek, ayrıca bu gibi konularda kendilerini iyi yetiştirmeleri ve azimli olmaları durumunda öğrencilerinizin iş bulma sıkıntısı yaşamayacaklarını düşünüyoruz” şeklinde konuştular.

Çalışma programının ardından, Burdur Eczacı Odası Başkanı Ecz. Şükrü ŞENER, Burdur Devlet Hastanesinden Uzm.Ecz. Zarife FOTO, Gölhisar  Devlet Hastanesinden Uzm.Ecz. Belgin CEYHAN ile Eczane Teknikeri Halime KÜÇÜCÜK konferans salonunda öğrencilere yönelik söyleşi programı gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, günün anısına katılımcılara  Yüksekokul Müdüresi Öğr.Gör. Nazife BAKIR, Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. İhsan AŞIK, Eczacılık Bölüm Başkan Vekili Öğr.Gör. Hakan TEKELİ  ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkan Vekili Öğr.Gör. Fatma TAŞ tarafından çiçek takdim edilmesiyle son buldu.

• 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024
  • 2023 Proje Yılı(2023-2024) Personel Hareketliliği Başvuruları Başladı | 14.03.2024