Baharın Müjdesi Nevruz MAKÜ’de Coşkuyla Kutlandı

21.03.2018

Bolluğun, bereketin ve bahar mevsiminin gelişini müjdeleyen Nevruz, MAKÜ’de de coşkuyla kutlandı.

Programa Burdur Vali Şerif YILMAZ, Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan KILIÇ, Emniyet Müdürü Arif ÇANKAL başta olmak üzere MAKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet KARACA, Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR, Rektör Danışmanı  Doç. Dr. Ömer TEKŞEN ve Doktor Öğretim Üyesi Mustafa KILINÇ, Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP, öğretim üyeleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

İstiklal Yerleşkesi Kitap&Kahve Kafeteryası önündeki meydanda gerçekleştirilen Nevruz etkinlikleri, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Nevruz programının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR, “Yeni gün anlamına gelen Nevruz özellikle Türk dünyasında önemli bir yeri olan yeni bir yılın başlangıcı, tabiatın uyanışı, barışın, kardeşliğin simgesi olarak kabul ediliyor ve kutlanıyor. Ülkemizde yaşadığı sıkıntılı günleri geri bırakarak, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutladığımız günlerde Afrin’de kahraman Türk ordumuzun yaşattığı zaferle adeta yeni bir uyanış ve diriliş sürecine geçiyoruz. Bu nedenle Nevruz bayramının bu yıl özel bir anlam ifade ettiğini düşünüyorum. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum ve herkesin Nevruz Bayramını kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Nevruz’un somut olmayan kültürel mirasımızın başında geldiğini belirten Vali Şerif YILMAZ ise  ‘Orta Asya’dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede kutlanan Nevruz, her milletin kendi kültür değerleri ile özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gündür. Nesilden nesile aktarılan bir geleneğe, tarih bilincine, doğa sevgisine, yaşama sevincine ve ruh güzelliğine dönüşen Nevruz’u yeni gün ve bahar bayramı olarak kutluyoruz. Bu güzel günde hem Nevruz hem de Dünya Ormancılık Gününü birlikte kutluyoruz. İlimizde ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bugün 2.Organize Sanayi Bölgesinde 11 dekar alanda 900 adet karaçam fidanı, bin adet mavi servi ve 300 adet sedir olmak üzere toplam 2 bin 200 adet fidanı toprakla buluşturduk. Ormanlar bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır. Bu zenginliği korumak hepimizin vatandaşlık görevidir. Doğa ve çevremizi en iyi şekilde koruma bilinç ve arzumuzla Nevruzu kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Burdur Bahçeşehir Koleji Halk Oyunları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Daha sonra Vali Şerif YILMAZ ile protokol üyeleri Nevruz ateşini yaktılar ve bir geleneği yerine getirerek örste demir dövdüler.

Geleneksel Nevruz ateşi üzerinden ilk atlayan Burdur Valisi Şerif YILMAZ oldu. Vali YILMAZ’ın ardından protokol üyeleri ve tüm öğrenciler Nevruz ateşi üzerinden atladılar.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024