MAKÜ, Sosyal Medyada Yer Alan Hatice Teyzenin Boncuk ve Çikolatası’na Duyarsız Kalmadı

23.03.2018

‘Kentine Yönelen Üniversite’ misyonuyla iline ve bölgesine hizmet etmeyi amaç edinen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, son günlerde sosyal medyada pek çok kişi tarafından paylaşılan bir videoya duyarsız kalmadı.

Müzik Öğretmeni Mesut ÇAL tarafından sosyal medyada paylaşılan video sonrası gündeme gelen Hatice KESKİN, videoda çok sevdiği hayvanlarına çocukları gibi bakmasına rağmen onları kaybettiği için üzülüyor ve onların yaşaması için temennilerde bulunuyor.

Söz konusu videoyu izleyen Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Burdur’un Yeşilova ilçesinde ikamet eden Hatice KESKİN’e ulaşacaklarını ve kendisine yardım etmek istediklerini belirten bir paylaşım yaptı.

Rektör KORKMAZ’ın paylaşımının ardından MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan ÖNER ve Hayvan Hastanesi Başhekimi  Prof. Dr. Mehmet Çağrı KARAKURUM ile öğrenciler, Yeşilova’ya giderek Hatice KESKİN’e ulaştılar ve Boncuk ve Çikolata’yı muayene ettiler.

Kendisini sosyal medyada gördüklerini belirten Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan ÖNER, Hatice KESKİN’in hayvan sevgisine duyarsız kalamadıklarını söyledi.

Hayvanları muayene eden Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çağrı KARAKURUM ise “Hatice Teyze’nin köpeği Boncuk’un aşıları yapılmış, aşılardan sonra biraz halsizlik hissedilmesi normaldir. Boncuk’un ateşini ölçtük, kalbini ve ciğerlerini dinledik. Hatice Teyze kaşıntısı var dediği için derisine baktık, ama Hatice Teyze köpeği yıkayıp kolonyaladığı için kaşıntısını buna bağladık yine de bit, kene gibi paraziter bir sorun olmaması için damlasını damlattık. Boncuk, Hatice teyzenin sevgisi ve aşılarının zamanında yaptırılmasıyla sağlıklı bir şekilde büyümesini gerçekleştirecektir. Hatice Teyze ve onun gibi hayvan sevgisiyle dolu tüm insanların her zaman yanınızdayız, herhangi bir sorunda bizlere rahatlıkla ulaşabilirler. Bizler yine ayaklarına kadar gelir hayvanlarına bakarız.” vurgusunu yaptı.

Karşısında MAKÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyelerini gören Yeşilovalı Hatice KESKİN ise “Komşum Mesut ÇAL videoyu internete koymuş, hocalarımız görmüş ve buraya kadar gelmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Eşimle birlikte emeklilik hayatımızı hayvanlarımızı severek, onlara bakarak geçiriyoruz. Çikolatayla aramızda farklı bir bağ var, ben seslenince cevap veriyor. Köpeğimiz Boncuk da daha çok küçük ve hocalarımızın ona bakarak muayene etmesinden dolayı çok mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada videoyu izledikten sonra bu coğrafyanın yüreği hayvan sevgisiyle dolu insanlarına duyarsız kalamadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ ise “Hayvan ve insan sağlığına çağdaş anlamda bir hizmet sunmayı ilke edinen” Veteriner Fakültesi ve ileri teknoloji ile donatılan Hayvan Hastanesi öğretim üyeleriyle birlikte Burdur’da ve Akdeniz bölgesinde her zaman varlıklarını hissettirmeye devam edeceklerinin vurguladı.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024