Burdur İl Gelişim Planı’nda Sağlık Teması Konuşuldu

06.04.2018

Burdur için her türlü çalışmanın içinde yer alan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bu kapsamda paydaşı olduğu İl Gelişim Planı toplantılarından birine daha ev sahipliği yaptı.

Burdur Gelişim Merkezinde yapılan toplantıda İl Gelişim Planı çerçevesinde sağlık teması da ele alındı.  Moderatörlüğünü MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mümin POLAT ve yardımcılığını da Öğr. Gör. Serkan KÖKSAL’ın yaptığı toplantıya İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Reha Sermet AYGÖREN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sevinç SÜTLÜ, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Zafer DEMİR, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Musa Murat ERK, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özcan ÖZGEL, Burdur Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Soner DÖNMEZ, Gölhisar Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Nazife BAKIR  ve akademisyenler katıldı.

Burdur İl Gelişim Planı dahilinde Burdur’un gelişimi açısından sağlık alanında nelerin yapılabilmesi gerektiği, eksiklikler ve önerilerin konuşulduğu toplantıda Burdur’un sağlık alanında güçlü ve zayıf yönleri de konuşuldu. Burdur’un en büyük ihtiyacının ikinci basamak bir sağlık kuruluşu olduğuna da vurgu yapıldı.

112 Acilin Burdur’da Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu ve üniversiteden gelen tekliflerin değerlendirmede olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Reha Sermet AYGÖREN kampüs içerisine 112 Acil Merkezinin yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Yaşlı nüfusun yüksek olması Burdur’da bilinçli ve sonuçlu intiharların da artışına etki ettiğini söyleyen AYGÖREN, ilin paydaşları ile Burdur’un nüfusunun gençleşmesi için yapılabileceklerin görüşülmesi konusuna da değindi.

Yeni yapılan Bucak Devlet Hastanesinin ve yapılacak olan Burdur Devlet Hastanesinin Burdur’a güç katacağının da konuşulduğu toplantıda, şuan hastaneye günlük giren hasta sayısının 6 binin üzerinde olduğu ve yeni yapılacak hastanenin yatan hasta biriminin daha çok yataklı ve konforlu olacağından dolayı hastanenin daha iyi koşullarda hizmet vereceği konuşuldu.

Aşılama hızı ve sayılarının yüzde 100 olduğu Burdur’da Ebe ve Hemşire Personel Dağılım Cetveli doluluk oranında Burdur’un Türkiye birincisi olduğu da konuşulan konular arasında yer aldı.

Toplantı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

• 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024
  • 2023 Proje Yılı(2023-2024) Personel Hareketliliği Başvuruları Başladı | 14.03.2024