Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN’dan Rektör KORKMAZ’a Ziyaret

10.04.2018

Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet KARACA ve Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR ile Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ömer TEKŞEN ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ da bulundu.

Ziyarette, üniversitenin bölgesel kalkınma misyonunun bir gereği olarak bulunduğu bölgeye her alanda hizmet etmeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Rektör KORKMAZ, bu projeler hakkında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN’a bilgiler aktardı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklamasıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulan 40  üniversite arasından desteklenecek 5 üniversiteden biri olarak seçilmesi ile ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması’ temalı proje çalışmaları kapsamında ‘Hayvancılık’ alanında çalışmaların ne aşamaya geldiğinden de bahseden Rektör KORKMAZ, projede gelinen son noktayı, proje kapsamında yapılan çalışmaları ve projenin Milli Tarım Politikası çerçevesinde nasıl bir katma değer sağlayacağını anlattı.

Rektör KORKMAZ ayrıca Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2017 yılı Güdümlü Proje Destek Programı kapsamında desteklenen “Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi” ile mesleki eğitimin daha nitelikli hale getirilebilmesi ve öğrencilerin iş deneyimi kazanarak mezun olabilmelerini sağlayacak 3+1 ve 7+1 eğitim modelleri ile ilgili bilgiler de aktardı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tensipleriyle Spor Toto Teşkilat Başkanlığının da desteği ile temeli atılan ve inşaatı devam etmekte olan MAKÜ Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi Projesiyle ilgili de konuşan Rektör KORKMAZ, “Üniversitemizde 2015 yılında başladığımız Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi çalışmalarımıza 2016 yılında spor eğitimi ve sporcu yetiştirilmesi, spor sektörünün de içinde yer alacağı bir proje hazırladık. Projemizin başarılı olması başka alanlara da yansıyacaktır. Şu unutulmamalıdır ki üniversite rektörleri olarak öğrenci sayılarını artırmak yerine mezun ettikten sonra iş bulma kapasitesine odaklanılması gerektiğine inanıyorum. Ülkemizdeki genç nüfusumuzu etkili biçimde kullanmalıyız. Bu genç kuşağı nitelikli anlamda eğitemezsek diğer ülkelerin yaşadığı işgücü ve yaşlı nüfus sorununu bizler de yaşayacağız. O yüzden Türkiye’deki spor eğitimi meselesi ve önemli ama her alanda bu düşünceyi benimsemeliyiz. ” vurgusunu yaptı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin adının sorumluluğuna yakışır birçok projede yer aldığını, önemli çalışmalar yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN, Burdur’un böyle bir üniversiteye sahip olduğu için şanslı bir şehir olduğunu ve bir Burdurlu olarak yapılan çalışmalara kendilerinin de her zaman destek vermek istediklerini vurguladı.

Görüş alışverişinde bulunulmasıyla devam eden ziyaret, Rektör KORKMAZ, Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN’a nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etmesi ve birlikte yenen öğle yemeğinin ardından son buldu.