Burdur Valiliği tarafından düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar da katıldı.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve
Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs tarihleri arasında yurt
içinde ve yurt dışı temsilciliklerinde Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanan
program, ilk olarak Mehteran eşliğinde Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndan yürüyüş
ile başladı. Baki Bey Konağı’nda devam eden programa Burdur Valisi Ali
Arslantaş, MAKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar başta olmak üzere il
protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Program kapsamında Gölhisar kavurması,
keşkek, yufka, düğülcük tatlısı, Burdur bisküvisi, tarhana, su böreği, Toros yörük
pidesi, göce, sülük çorbası (sakal çarpan) gibi yöresel tatlar ikram edildi.
Program MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin Dr. Öğr. Üyesi Alper Börekçi önderliğinde gerçekleşen müzik dinletisi eşliğinde Baki Bey Konağı’nın gezilmesi ile son buldu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
İstiklal Yerleşkesi
Değirmenler Mah. Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9
15200/BURDUR
+90 248 213 10 00
rektorluk@mehmetakif.edu.tr
© 2018 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi