Rektör KORKMAZ ve Beraberindeki Heyetten Hollanda Ziyareti

21.11.2018

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” ile “Burdur İli Sektörel Rekabet Gücünün Artırılması: Tarım ve Hayvancılıkta Farklılaşarak Bütünleşik Kalkınma” adlı proje kapsamında çalışmalarını sürdüren Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde yapılan proje çalışmalarının daha verimli olması amacıyla çeşitli ziyaretler düzenleniyor.

Bu kapsamda 13-14 Kasım 2018 tarihleri arasında Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ başkanlığında Hollanda ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan ÖNER, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil ÖZCAN, Hayvan Hastanesi Klinik Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. M. Çağrı KARAKURUM, Tarım, Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenol GÜZEL, Süt Teknolojileri Araştırma Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi İlhan GÜN de yer aldı.

Ziyaretin ilk gününde KI Samen Sperma Üretim Merkezi ve Süt Çiftliği ile Hollanda Utrecht Üniversitesi Veteriner Fakültesi ziyaret edildi. İkinci günde ise Hollanda Süt Eğitim Merkezi ve Hollanda Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne ziyaretlerde bulunuldu.

İki gün süren ziyaretler kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nce hayvancılık projesi kapsamında yürütülen projeler hakkında Hollanda’daki ilgili kurum ve kuruluş yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunuldu ve sürdürülen çalışmalarla ilgili önümüzdeki süreçlerde çeşitli iş birliklerinin oluşturulması adına ön görüşmeler yapıldı.

• İyi Sürüye Sahip Yetiştiriciler Belgelendirildi | 03.07.2020
  • "Spor ARGEM" Performans Ölçümlerine Başladı | 18.06.2020
  • MAKÜ Öğrencilerinin Eserleri Sanal Galeride Sergileniyor | 17.06.2020
  • MAKÜ’de Adaçayı Hasadı Başladı | 12.06.2020