Yeşilova İsmail Akın MYO Öğrencilerinden Teknik Gezi

20.12.2018

Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu tarafından Turist Rehberliği Bölümü ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler için İzmir’in Selçuk ilçesine tarihi ve turistik alanların uygulamaya yönelik olarak aktarılması amacıyla teknik gezi düzenlendi.

Teknik Gezi Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği Bölümü Öğr. Gör. Uğur TOZKOPARAN, Öğr. Gör. Faruk GÖKÇE ve Öğr. Gör. Özcan ÖZDEMİR’in katılım ve koordinatörlüklerinde gerçekleştirildi. Gezide, öğrencilerin sınıf ortamında görmüş oldukları alan dersleri ile ilgili (Turist Rehberliği, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Mitoloji, Dinler Tarihi, Turizm Coğrafyası, Anadolu Tarihi ve Uygarlıkları, Genel Turizm, Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü) konuların sahada incelenmesi ve uygulanması amaçlandı. Gezide öncelikle Turist Rehberliği Bölümü’nde eğitim gören öğrencilere alana hakim olabilmeleri açısından gezi güzergahları doğrultusunda anlatımlar yaptırıldı. Turist Rehberliği programı öğrencilerinin rehberlik mesleğini iyi bir şekilde anlamaları, icra etmeleri ve yaşayarak öğrenim süreçlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen teknik geziye öğrencilerin ilgisi oldukça yoğun olarak gerçekleşti.

Gezi kapsamında İsabey Camii, Artemis Tapınağı, Yedi Uyuyanlar Mağarası, Meryem Ana Evi, Efes Antik Kenti, Efes Arkeoloji Müzesi, Ayasuluk Kalesi, Şirince ve Kuşadası gezildi.

• Rektör Korkmaz TRT Antalya Radyosu’na Konuk Oldu | 09.08.2019
  • Rektör Çarıkçı’dan Rektör Korkmaz’a Hayırlı Olsun Ziyareti | 09.08.2019
  • MAKÜ’nün 2019 YKS Doluluk Oranlarında Artış | 08.08.2019
  • MAKÜ’de Aşçılık Kursu Devam Ediyor | 31.07.2019