MAKÜ Öğrencilerinden Tarihi ve Kültürel Geziler

24.12.2018

Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu tarafından 21-22 Aralık 2018 tarihlerinde topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Uğur TOZKOPARAN’ın koordinatörlüğünde Söğüt, Bilecik, İznik ve Bursa’ya teknik bir gezi gerçekleştirildi. Geziye Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği 1. ve 2. Sınıf öğrencileri ile üniversitemizin farklı birimlerinde okuyan öğrenciler katıldı. Gezide Turist Rehberliği öğrencilerinin görmüş olduğu Anadolu Tarihi ve Uygarlıkları, Genel Türk Tarihi ve Kültürü, Türkiye Coğrafyası, Türkiye Turizm Coğrafyası, Arkeoloji, Mitoloji, Anadolu Türk Mimarisi dersleri ile ilgili konuların sahada incelemesi ve programda yer alan turistik eserlerin anlatımı Turist Rehberliği Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

Gezi programı tarihe damgasına vuran Osmanlı Devleti’nin mimarı Ertuğrul Gazi’nin otağının bulunduğu yer olan Söğüt’teki Ertuğrul Gazi Mescidinin (Kuyulu Mescidi) ziyaret edilmesi ile başladı. Söğüt’te yer alan, Osmanlı Devleti dönemine ait maddi ve manevi miraslarımızdan Çelebi Mehmet Cami, Kaymakam Çeşmesi, Muradiye Cami, Ertuğrul Gazi Türbesi gezilerek Söğüt’ten Bilecik iline geçildi.

Bilecik’te ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi, Orhan Gazi Cami, Bilecik Yaşayan Kent Müzesi gezildikten sonra İznik’e doğru hareket edildi. İznik’te Kapılar, Yeşil Cami ve İznik Ayasofya Cami gezildikten sonra Bursa istikametine doğru hareket edildi. Bursa’daki gezi programı ilk olarak Panorama 1326 Müzesi ile başladı. Emir Sultan Türbesi, Yeşil Türbe, Ulu Cami, Tophane, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerinin ziyaret edilmesinin ardından Bursa gezisi tamamlanarak Burdur’a hareket edildi.

Gezi sonunda gezinin gerçekleştirilmesinde görev alan öğrencilere teşekkür belgesi takdim edilerek gezinin genel bir değerlendirmesi yapıldı.

• Rektör Korkmaz TRT Antalya Radyosu’na Konuk Oldu | 09.08.2019
  • Rektör Çarıkçı’dan Rektör Korkmaz’a Hayırlı Olsun Ziyareti | 09.08.2019
  • MAKÜ’nün 2019 YKS Doluluk Oranlarında Artış | 08.08.2019
  • MAKÜ’de Aşçılık Kursu Devam Ediyor | 31.07.2019