Rektör KORKMAZ Bingöl Bal Yarışması Ödül Törenine Katıldı

27.12.2018

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, YÖK tarafından koordine edilen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı" kapsamında hayvancılık alanında pilot üniversite seçilmiş ve bu alanda çalışmalarına hızla devam etmektedir.

İlgili programın devamında ihtisaslaşacak yeni üniversiteler belirlendi. Kalkınmada öncelikli seçilen üniversiteler çalışmalarına başlarken MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ program kapsamında Tarım ve Havza Bazlı kalkınma alanında yeni pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi, Bingöl Valiliği ve Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliğince düzenlenen bal yarışması ödül törenine katıldı.

Ödül töreninde Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK üniversite olarak bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek, "Bal üretiyoruz ama bunu Türkiye ve dünyaya pazarlamamız lazım" ifadesini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ da katılmış olduğu ödül töreni sonrası, “MAKÜ olarak hayvancılık alanında pilot üniversite seçilmemizin ardından çalışmalarımıza hız verdik. Sektörle, üretici ile yetiştirici ile ortak çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. YÖK tarafından bu yıl da kalkınmada öncelikli yeni pilot üniversiteler seçildi. Bingöl Üniversitesi de Tarım ve Havza Bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçildi. Yapacakları çalışmalara destek olmak, ilerlediğimiz projenin detaylarını anlatmak ve yol gösterici olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Bu yarışmanın da Bingöl balının daha çok tanıtılmasına ve kalitesinin daha çok artmasına, markalaşmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

• İyi Sürüye Sahip Yetiştiriciler Belgelendirildi | 03.07.2020
  • "Spor ARGEM" Performans Ölçümlerine Başladı | 18.06.2020
  • MAKÜ Öğrencilerinin Eserleri Sanal Galeride Sergileniyor | 17.06.2020
  • MAKÜ’de Adaçayı Hasadı Başladı | 12.06.2020