Pilot Üniversiteler Uşak’ta Bir Araya Geldi

02.04.2019

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında ihtisaslaşma alanlarında seçilen yükseköğretim kurumlarının tecrübe paylaşım toplantısı, 29 Mart 2019 tarihinde Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin DALGAR, MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan ÖNER, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ŞAHİN, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan ÇAKAR, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat ERMAN, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar KARADAĞ, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali DULUPÇU, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Proje Yürütme Komitesi Başkanı Tolga BALCI ve Proje Koordinatörü Cihan Cenk ÇİÇEK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Ahmet ŞİMŞEK ve Uzman Tuğba DENİZ, Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Osman KÖPRÜCÜOĞLU, ihtisas üniversitelerinin rektör yardımcıları, koordinatörler ve akademisyenler katıldı.

Program, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN’ın açılış konuşması ile başladı. GÜNDOĞAN konuşmasında “İhtisaslaşma alanlarında seçilen yükseköğretim kurumlarının tecrübe paylaşım toplantılarının ilkini Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde, ikincisini ise Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde yapıyoruz. Yükseköğretim sisteminde birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirdik. Yeni YÖK olarak Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi’ne çok önem veriyoruz. Çünkü bu üniversitelerin yaptığı çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’da yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Yeni YÖK ve ilgili kurumların projeden beklentisi yüksek. Beklentileri karşılayacak uygulamalar başladı. 2016 yılında beş, 2018 yılında da beş olmak üzere on üniversite ile sürece devam ediyoruz. Bu toplantılarımızın amacı ilk beş üniversitemizin yaptığı çalışmaları görmek, sürece yeni başlamış olan üniversitelerimize tecrübeleri aktararak, varsa sorunlara çözüm bularak yol haritalarını oluşturmaktır. Tüm üniversitelerimize çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.

Program sunumlarla devam etti. Ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, üniversite rektörleri, rektör yardımcıları ve akademisyenler, Uşak Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan ‘Senkron’ isimli sergiyi gezerek Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi’ni ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Heyet daha sonra, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bulunan resim, seramik ve moda tasarım atölyelerini gezerek, atölye çalışmalarına katıldılar.

Program, üniversitelerin ihtisaslaşma çalışmalarındaki performans göstergelerinin değerlendirildiği toplantının ardından sona erdi.

• Gençlik Bayramında Dünya Gençliğini Atabarı Birleştirdi | 20.05.2019
  • 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı | 20.05.2019
  • MAKÜ'lü Öğrenciler Görme Engelliler İçin Sesli Kitaplar Oluşturdu | 16.05.2019
  • Genç Şefler Urla’dan Ödülle Döndü | 15.05.2019