Rektör Korkmaz’dan Yarıköylü Çiftçilere Ziyaret

03.04.2019

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Yarıköylü çiftçileri ziyaret etti.

“Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında gerçekleştirilen ve Burdur’un potansiyelleri ile üniversitenin mevcut ve gelecek altyapısının uyumlaştırılarak tarım ve hayvancılıktaki rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rektör Korkmaz, Hayvancılık projesi kapsamında MAKÜ’nün başlattığı çiftçi eğitimlerinin somut örneklerini görmek ve çiftçilerin yaşadıkları sorunları yerinde tespit etmek için Yarıköylü çiftçileri ziyaret etti.

Prof. Dr. Korkmaz’a ziyaretlerinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Murat Alparslan, Öğr. Gör. Seher Yastıoğlu ve MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp eşlik etti. Hayvancılık projesi kapsamında Yarıköy’de bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Korkmaz, ziyarete ilişkin “Yarıköy’de de diğer köylerimizde olduğu gibi temel kapasite ve ölçek problemleriyle yüzleşen üreticilerimiz var. Burada tam toplu üretim ve tam toplu bakım yapılabilir mi bunu gözlemlemek için geldik. Yetiştiricilerimizin problemlerini yerinde görmek için buradayız.” değerlendirmesinde bulundu.

Çiftçilerin problemlerinin tespiti ve çözümü için çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Rektör Korkmaz, “Problemlerin çözümünde kooperatiflerin yeterli çalışmaları yapamadığını görüyoruz. Tarımsal verimliliğimizin artması için kooperatiflerin de yeniden yapılanma içinde çalışması gerekiyor. Temel problemlerimiz işletme ölçeklerimizin küçüklüğüdür. Üreticilerimizin bir araya gelerek kooperatifleri güçlendirecek ve verimi arttırmak gerektiğine inanıyoruz. Hayvancılığımızın bu sorununu çözerken birçok sorunu çözmüş oluruz.” tespitlerinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyaretin sorunların yerinde gözlemlenmesi için önemli olduğunu vurgulayan Rektör Korkmaz,  köylülerle hem hayvancılık projesi ile ilgili hem de çiftçilerin karşılaştıkları sorunlar ve bu kapsamda MAKÜ tarafından verilen eğitimlerle ilgili sohbet etti. Kendilerini sıcakkanlı bir şekilde karşılayan köylülere teşekkür eden Rektör Korkmaz’ın ziyareti köyde bulunan toplu sağım merkezi, toplu bakım merkezini ve kooperatiflere ait işletmelere yapılan ziyaretler ile son buldu.

• MAKÜ’de “Geçmişten Günümüze Darbeler ve Toplumumuzda Yarattığı Felaketler” Konuşuldu | 16.07.2019
  • “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Anma Törenlerine Katıldık | 16.07.2019
  • ‘Akif Salnâmesi’ Mehmet Akif’in Hatırasını Yaşatacak | 10.07.2019
  • Rektör Korkmaz’a Hayırlı Olsun Ziyaretleri Sürüyor | 14.05.2019