Uluslararası Öğrenciler MAKÜ’ye Renk Katıyor

11.05.2018

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, TRT Haber'de yayınlanan ve Türkiye'de yaşayan uluslararası üniversite öğrencilerinin gözünden Türkiye’yi, Türkçe'mizi, kültürümüzü ve yaşam hikayelerini ekranlara getiren “Gönüllü Elçiler” adlı tv programının Burdur çekimleri için yabancı uyruklu öğrencilerle bir gün geçirdi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde özellikle son yıllarda daha fazla uluslararası öğrenci bulunduğuna değinen Rektör KORKMAZ, yabancı uyruklu öğrencilerin gerek üniversiteye gerekse şehre çok iyi uyum sağladıklarının altını çizdi. “Yabancı uyruklu öğrencilerimiz Burdur’a karşı herhangi bir yabancılık hissi yaşamıyorlar. Üniversitemizde düzenlenen çeşitli kültürel etkinliklere katılıyor, orada hem kendi ülkelerinin tanıtımı yapma hem de diğer öğrencilerimizle tanışma fırsatına sahip oluyorlar. Türk öğrencilerimiz de kendilerine her konuda yardımcı ve destek oluyorlar. Üniversitemiz bünyesin yer alan TÖMER (Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) sayesinde kısa sürede Türkçe öğreniyorlar. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz bizler için çok önemli çünkü onlar üniversitemizde eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi ülkelerinde birer gönüllü kültür elçisi görevini üstlenecekler ve hem Burdur’un hem de Türkiye’nin yurt dışında tanıtımını sağlayacaklar” dedi.

Program Yapımcısı Tolga ÖZLÜ ve ekibi MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde yabancı uyruklu öğrenciler ile birlikte iki gün boyunca program çekimleri gerçekleştirdi. Arnavutluk, Yemen, Kazakistan, Kongo, Malavi ve Kenya’dan birer öğrenci ile söyleşi yaptı. ÖZLÜ, öğrenciler ile birlikte üniversite dışında Burdur Gölü, İstasyon Caddesi, tarihi binalarıyla gözdolduran Yukarı Pazar, Oluklaraltı gibi yerlerde çekimler yaptıklarını ve piknik vb. etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek MAKÜ’de öğrenimlerini sürdüren uluslararası öğrenciler, MAKÜ’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek kendi elleriyle Rektör KORKMAZ’a kahve yapıp ikram ettiler.

• MAKÜ’den 19 Mayıs’a Özel Canlı Yayın Konseri ve Söyleşisi | 21.05.2020
  • Burdur Protokolünden 19 Mayıs Doğumlu Vatandaşlara Sürpriz Ziyaret | 19.05.2020
  • 19 Mayıs İçin Evde Çal | 19.05.2020
  • MAKÜ Hep Çevrimiçi | 30.04.2020