MAKÜ Öğrencilerinin Katıldığı Teknik Gezi Gerçekleştirildi

02.05.2019

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri Nevşehir, Kayseri, Aksaray ve Konya illerini kapsayan teknik geziye katıldı. MAKÜ Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen gezi 18-21 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Uğur Tozkoparan ve Öğr. Gör. Ali Elibol’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen geziye, Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Teknik gezide ilgili bölümlerde okutulmakta olan Türkiye Coğrafyası, Türkiye Turizm Coğrafyası, Anadolu Tarihi ve Uygarlıkları, Arkeoloji, Mitoloji, Genel Türk Tarihi ve Kültürü dersleri ile ilgili konular sahada anlatıldı. İki gece konaklamalı olarak düzenlenen teknik gezi öğrencilerin turist rehberliği alanında sahada tecrübe edinmelerine katkı sağladı.

Teknik gezi kapsamında Nevşehir’de Uçhisar, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Güray Çini Mozaik Müzesi, Avanos, Sallanan Köprü ve Ürgüp; Aksaray’da Kaymaklı Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi, Eğri Minareli Cami, Karamanoğlu Mehmet Bey Cami, Aksaray Müzesi; Kayseri’de Kültepe Ören Yeri, Kayseri Seyir Tepesi, Gevher Nesibe Şifahanesi; Konya’da ise Mevlana ve Beyşehir Eşrefoğlu Cami destinasyonları turizm açısından ele alındı.

Teknik geziye katılan öğrenciler bir gezinin başından sonuna kadar nasıl planlanıp uygulandığını bizzat tecrübe ederek öğrenme fırsatı bulurken, okulda teorik olarak gördükleri ders konularını sahada uygulamalı olarak görme fırsatı yakaladılar.

• Rektör Korkmaz TRT Antalya Radyosu’na Konuk Oldu | 09.08.2019
  • Rektör Çarıkçı’dan Rektör Korkmaz’a Hayırlı Olsun Ziyareti | 09.08.2019
  • MAKÜ’nün 2019 YKS Doluluk Oranlarında Artış | 08.08.2019
  • MAKÜ’de Aşçılık Kursu Devam Ediyor | 31.07.2019