KOROMAKÜ’den Polonya’da Konserler

22.05.2019

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gençlik Korosu KOROMAKÜ, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen “KOROMAKÜ Kültürel Tanıtım Projesi” kapsamında 06-12 Mayıs 2019 tarihlerinde Polonya’nın Poznan şehrinde iki konser verdi.

Koro şefi Prof. Dr. H. Seval Köse ve piyano eşlik ve teknik sorumlusu Öğr. Gör. H. Ozan Demirtaş yönetiminde KOROMAKÜ ilk konserini 07 Mayıs 2019 tarihinde Poznan’da bir koro okulu olan Szkoła Chóralna im. J. Kurczewskiego Konser Salonu’nda gerçekleştirdi. Konser okulun yönetici ve öğretmenleri ile koro öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.

KOROMAKÜ Universitas Cantat 2019 kapsamındaki Gala Konserini 09 Mayıs 2019’da Poznan’da Aula UAM, ul. Wieniawskiego 1 Konser Salonu’nda verdi. Gala Konserinde KOROMAKÜ, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Kültürel Tanıtım Programı’ amaçları doğrultusunda, Uluslararası Koro Literatürü yanında özellikle milli müzik kültürümüzün örneklerine ve enstrümanlarına ağırlıklı olarak yer verdi.

Trakya, Karadeniz ve Teke Yöresinden Türk Halk Müziği örnekleri çoksesli olarak seslendirildi. Hasan Ferid Alnar’a ait Hicaz İlahi, Bendir eşliğinde yorumlandı. Ayrıca eserlerin seslendirilmesi sırasında üç telli cura, kaşık gibi enstrümanlar kullanıldı.

Diğer yandan Prof. Dr. Zeki Nacakcı ve Doç. Dr. Gökhan Özdemir tarafından KOROMAKÜ için çok seslendirilen ve ‘Ali De Beyim Gurbet Havası’na bağlı olarak programa alınan ‘Yeşil Olur Şu Dirmil’in Biberi’ adlı Teke Yöresi türküsü, Öğr. Gör. Nurgül Mıhladız tarafından koreografisi yapılarak, teke yöresine ait halk dansları figürleri ile birlikte seslendirildi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Adam Mickiewicz University’nin 100. kuruluş yılı kutlamalarına rastlayan etkinlik Poznan Stadion Miejski Inea’da Andrea Bocelli konseri ile kapanış yaptı.

KOROMAKÜ’nün de içinde olduğu davetli dokuz koronun üyelerinden oluşan Choir Unıversitas Cantat 2019 ve Poznan Music Theatre Orkestrası eşliğinde, Andrea Bocelli, Maria Aleida Rodriguez, Ilaria Della Bidia, Matteo Bocelli ve Andrea Griminelli ile birlikte seslendirdikleri programla unutulmaz bir kapanış konseri gerçekleştirdiler.

• Rektör Korkmaz TRT Antalya Radyosu’na Konuk Oldu | 09.08.2019
  • Rektör Çarıkçı’dan Rektör Korkmaz’a Hayırlı Olsun Ziyareti | 09.08.2019
  • MAKÜ’nün 2019 YKS Doluluk Oranlarında Artış | 08.08.2019
  • MAKÜ’de Aşçılık Kursu Devam Ediyor | 31.07.2019