Rektör KORKMAZ, “12 Mayıs Hemşirelik Haftası" Dolayısıyla Öğrencilerle Bir Araya Geldi

14.05.2018

Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Hemşirelik Haftası’ kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Sağlık Bilimleri Fakültesini ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan ÖZGEL ve bölüm öğretim üyelerinin de yer aldığı ziyarette, Rektör KORKMAZ, hemşirelik bölüm öğrencilerinin haftasını kutlayarak öğrencilerle birlikte pasta kesti.

Öğrencilerin mezun olduktan sonra özel hastanelerde ya da devlet hastanelerinde hemşire olarak görev yapabilmelerinin yanı sıra aile sağlığı merkezleri, hemodiyaliz merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, eğitim kurumlarında Okul Sağlığı Hemşireliği, Sanayi ve Fabrikalarda İşçi Sağlığı Hemşireliği, Yaşlı Bakımı ve Evde Bakım Hizmetleri verilen kurumlarda ve insanın olduğu her alanda çalışma olanaklarına sahip olduklarını vurgulayan Rektör KORKMAZ, hemşirelere pozitif çalışma ortamının sağlanmasının önemine değinerek “Hastalar daha iyi kalitede ve güvenli sağlık hizmetlerinin sunulması için, hemşirelerin çalışma ortamlarına da dikkat edilmelidir. Toplumla birlikte hemşirelerin de sağlığının bir insan hakkı olduğunun kabul edilmesi inancıyla, tüm öğrencilerimin ve ülkemizde görev yapan hemşirelerin Hemşirelik Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

Ziyaretinden dolayı Rektör KORKMAZ’a teşekkür eden öğrenciler, kendisiyle birlikte özçekim yaparak günü ölümsüzleştirdiler.

• MAKÜ’den 19 Mayıs’a Özel Canlı Yayın Konseri ve Söyleşisi | 21.05.2020
  • Burdur Protokolünden 19 Mayıs Doğumlu Vatandaşlara Sürpriz Ziyaret | 19.05.2020
  • 19 Mayıs İçin Evde Çal | 19.05.2020
  • MAKÜ Hep Çevrimiçi | 30.04.2020