MAKÜ, Sektör ile İşbirliğine Devam Ediyor

25.06.2019

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), meslek eğitiminde nitelikli ve kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği staj, iş yeri uygulaması eğitimi ile meslek yüksekokulu, yüksekokul ve fakültelerde eğitim alan öğrencileri sektörün ihtiyaçlarına cevap vermeye yönelik yetiştirmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen iş birlikleri ile öğrenciler aldıkları eğitim ile birlikte sektörde çalışma imkanı buluyor ve mezun olduklarında nitelikli birer çalışan olarak iş hayatına atılabiliyorlar.

Mesleki eğitimin sektör ile iş birliği içerisinde yürütülmesi ve öğrencilerin mezun olmadan staj ve iş yeri uygulaması eğitimlerini alarak iş ve uygulama deneyimi kazanmalarını sağlamak amacıyla MAKÜ ile Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) arasında bir protokol imzalandı.

ANTİKAD Başkanı Gülseren Açar ve Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından atılan imzalar ile MAKÜ öğrencilerinin iş yeri uygulaması eğitimi, mesleğe hazırlanma, iş arama, iş bulma, kendini geliştirme becerilerini kazanması ve mezunların istihdam imkanlarının artırılması amaçlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz imzalanan protokol ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “MAKÜ öğrencilerinin işyeri uygulaması eğitimi ve tam zamanlı çalıştırılması için Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu ile iş birliği protokolünün imzalanması ile ülke istihdamının artırılması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması amaçlanmaktadır. İş birliği ve iletişim gücü sayesinde işverenin, işgücünden beklenti ve talepleri tespit edilerek yükseköğrenim gereksinim ve donanımlarının yani ders içeriği, yeni bölümlerin açılması, uygulamaların güncellenip işverenin taleplerine göre şekillenmesi gibi sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilmesi planlanmaktadır.” sözlerine yer verdi.

• Rektör Korkmaz TRT Antalya Radyosu’na Konuk Oldu | 09.08.2019
  • Rektör Çarıkçı’dan Rektör Korkmaz’a Hayırlı Olsun Ziyareti | 09.08.2019
  • MAKÜ’nün 2019 YKS Doluluk Oranlarında Artış | 08.08.2019
  • MAKÜ’de Aşçılık Kursu Devam Ediyor | 31.07.2019