Burdur İl Gelişim Planı Tarım Temalı Toplantısı Gerçekleştirildi

14.05.2018

Burdur İl Gelişim Planı temaları paydaşlarla buluşmaya çözüm önerileri aramaya devam ediyor.

Burdur İl Gelişim Planı bitki yetiştiriciliği toplantısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Oktay DARCAN, İlçe Tarım Müdürlükleri Yetkililerinin katılımıyla Burdur Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantının moderatörlüğünü Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Utku UYGUN ile Yeşilova İsmail AKIN MYO Öğr. Gör. Faruk GÖKÇE gerçekleştirirken, katılımcılar Burdur’un bitki yetiştiriciliği, aromatik bitki yetiştiriciliği, pazar payı, tanıtımı ve tarımsal yapısı alanlarında temel sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdılar.

Yem bitkileri üretimi ve hayvancılığın ön plana çıktığı Burdur’da özellikle tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği açısından önemli ölçüde tanıtım eksikliğinin olduğu, tanıtımın tam anlamıyla yapılması gerektiği, Burdur’un tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinde Türkiye’de çok iyi yerlerde olduğunu söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü DARCAN, “Burdur bir çok konuda Türkiye’de söz sahibi olma noktasında. Fakat tanıtım eksikliği nedeniyle bu özelliğini kullanamıyor. Özellikle mantar yetiştiriciliğinde Korkuteli’nden sonra Altınyayla ilçemiz, balık yetiştiriciliğinde Türkiye’de ilk 10’dayız. Rezene konusunda Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 93’ü Burdur’dan karşılanıyor. Kekik, lavanta gibi tıbbi aromatik bitkilerimizin tanıtımı için turizm sektörü ile işbirliği yapılıp, önemli pazarlar aranmalı” dedi.

Teşviklerin öneminden de bahsedilen İl Gelişim Planı Toplantısında, hayvancılık ve yem bitkilerinde yapılan teşviklerin büyük önem arz ettiğinden söz edildi. Ayrıca, Burdur’un seracılık alanında da hızla gelişen bir il olduğu, Türkiye’de seracılıkta 4. seviyede  bir il olan Burdur’un tanıtımı ve diğer nedenleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu, çözüm önerileri üretilmeye çalışıldı.

• MAKÜ’den 19 Mayıs’a Özel Canlı Yayın Konseri ve Söyleşisi | 21.05.2020
  • Burdur Protokolünden 19 Mayıs Doğumlu Vatandaşlara Sürpriz Ziyaret | 19.05.2020
  • 19 Mayıs İçin Evde Çal | 19.05.2020
  • MAKÜ Hep Çevrimiçi | 30.04.2020