MAKÜ Proje Toplantısı Devam Ediyor

31.07.2019

Gezen Tavukçuluğun Burdur İçin Önemi Ele Alındı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tarım Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Tesisinin Modernizasyonu ve Faaliyete Geçirilmesi (Alternatif Hayvan Yetiştiriciliği: Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği) başlıklı projenin “Bölgesel Kalkınma Açısından Serbest Dolaşımlı (Gezen) Tavukçuluğun Burdur İli Açısından Önemi” konulu toplantı gerçekleştirildi.

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi Avşar Han’da gerçekleştirilen toplantının sunuculuğu proje yürütücüsü Dr. Öğr Üyesi Kadir Emre Buğdaycı yaptı. Daha sonra ise bilimsel çalışmalar sunuldu. İlk olarak Dr. Arş. Gör. Eren Kuter tarafından “Serbest Dolaşımlı (Gezen) Tavukçuluğun Önemi” konusu ele alındı. Daha sonra sırasıyla Dr. Öğr. Üyesi Zafer Usta tarafından “Serbest Dolaşımlı Tavukçulukta Tercih Edilen Tavuk Irkları”,  Dr. Öğr. Üyesi Aykut Asım Akbaş tarafından “Serbest Dolaşımlı Tavukçulukta Kümesler” ve Dr. Öğr. Üyesi Kadir Emre Buğdaycı tarafından “Serbest Dolaşımlı Tavukçulukta Besleme (Gezen Tavukların Beslenmesi)” konuları ele alındı.

Sektör temsilcilerinden Mustafa Kavak ve Sami Soner Demir’in de katıldığı toplantıda sektörün şu anki durumu, sorunları ve taleplerini içeren konuşmalar yer aldı.

• İyi Sürüye Sahip Yetiştiriciler Belgelendirildi | 03.07.2020
  • "Spor ARGEM" Performans Ölçümlerine Başladı | 18.06.2020
  • MAKÜ Öğrencilerinin Eserleri Sanal Galeride Sergileniyor | 17.06.2020
  • MAKÜ’de Adaçayı Hasadı Başladı | 12.06.2020