Maküspor Çıkışını Sürdürüyor

04.02.2020

Geçen hafta ligin şampiyonluk adaylarından Isparta 32 Spor’u mağlup ederek çok önemli bir galibiyet elde eden Maküspor, TFF Bölgesel Amatör Lig 7. Grup, 16. haftasında Denizli’nin güçlü ekiplerinden Sarayköyspor’u da deplasmanda 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Teknik Direktör Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Korkmaz, Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Haşim Akgül ve Emre Uysal yönetimde sahaya çıkan, Sakarya bölgesinden Yunus Aytekin Atabek, Erdi Öz, Cafer Mamak ve Tayfun Güz’den oluşan hakem heyetinin oldukça başarılı bir yönetim gösterdiği karşılaşmaya Maküspor; Uğurcan Kadir Mutlu, Burak Köse, Akın Aykın, Deniz Atik, Ercan Kılıç, Aşkın Çetin, Alişan Şimşek, Gökhan Balgamış, Alperen Zeki Arazlı, Emin İnce ve Zeki Özçelik’ten oluşan ilk 11’i ile çıktı.

Maça çok etkili başlayan Maküspor, dakika 3’te gelişen  atakta Zeki Özçelik’in golüyle rakibi karşısında 1-0 öne geçti. 1-0’lık skordan sonra oyuna hükmetmeye başlayan Denizli ekibi belirli zaman dilimlerinde topa sahip olmayı başarsa da pozisyona girmekte zorlandı. Diğer taraftan ise hızlı hücumlarla gol arayan Maküspor, gelişen ataklarda gol bulamayınca ilk yarı bu skorla bitti.

2. yarıya da iyi başlayan mor-beyazlı ekip, topa hükmederek rakip baskısını kırmayı başardı ve 63’te sol taraftan kazanılan serbest vuruş sonrası, kalecinin kale direği dibinde çıkarmakta zorlandığı pozisyonda seken topu tamamlayan Alişan Şimşek ile durumu 2-0’a getirdi. Bu golden sonra Sarayköy tribünlerinin Maküsporlu futbolcuları alkışlamaları dikkat çekti. Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca maç Maküspor’un galibiyetiyle sonuçlandı.

Bu önemli karşılaşmada takımı yalnız bırakmayan MAKÜ Rektör Danışmanı ve Maküspor Kulüp Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, protokol tribününde Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköyspor Kulüp Başkanı Derviş Demirbakan ve her iki takımın kulüp yöneticileri ile birlikte maçı izledi.

Maç bitiminde Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, görüntülü olarak arayıp futbolcuları tebrik ederek başarılar diledi.

Maçın ardından soyunma odasında konuşan Maküspor Kulüp Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç: “ Geçen hafta bizim için yükseliş maçı olarak gördüğümüz Isparta 32 Spor maçının ardından yine güzel bir oyunla aldığımız net skorlu bu galibiyetle, başarımızın tesadüfi olmadığını gösterdik. İlk yarıda ödünç olarak verdiğimiz puanları inşallah teker teker alıp güzel futbolumuzu puanlarla süslemeye devam edeceğiz. Ve yine inşallah genç bir ekiple onurlu bir mücadele veren ve bu lige yakışan takımımız kümede kalacaktır. Futbolcularımı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Misafirperverliklerinden dolayı Sarayköy Belediye Başkanımıza, Sarayköyspor kulüp başkanımıza ve Sarayköy’ün nezih taraftarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu galibiyetle puanını 11’e çıkaran Maküspor, ligde maç fazlasıyla bir üst sıraya yükseldi. Mor beyazlı ekip, ligin 17. Haftasında 9 Şubat 2020 Pazar günü saat 14.00 de Burdur Gazi Atatürk Şehir Stadı’nda Konya ekiplerinden Ereğli Belediyespor ile karşılaşacak

• MAKÜ’de Senato Toplantısı Dijital Ortamda Yapıldı | 26.03.2020
  • Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş’tan MAKÜ’ye Ziyaret | 13.03.2020
  • Burdur’un Şeref Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı | 06.03.2020