Maküspor, Oğuzhanspor ile Puanları Kardeşçe Paylaştı

17.02.2020

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 7. Grup’ta son üç haftada sırasıyla Isparta 32 Spor, Denizli Sarayköyspor ve Ereğli Belediyespor’u 3 puanla geçip, 3 maçlık galibiyet serisi yakalayarak ikinci yarının en fazla puan alan takımı unvanını taşıyan Maküspor, ligin 18. haftasında şehrin kardeş takımı Bucak Belediyesi Oğuzhanspor ile karşılaştı. Sakarya bölgesinden Harun Özkan, İlker Yavuz, Sedat Yılmaz ve Yunus Aytekin Ataberk’in başarılı bir yönetim sergilediği maçtan taraflar 1 puanla ayrıldı.

Teknik Direktör Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Korkmaz, Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Haşim Akgül ve Emre Uysal yönetimde Maküspor sahaya; Uğurcan Kadir Mutlu, Burak Köse, Akın Aykın, Deniz Atik, Veli Akbulut, Gökhan Balgamış, Aşkın Çetin, Ali İhsan Erdoğan, Cengizhan Yılmaz, Emin İnce ve Zeki Özçelik’ten oluşan ilk 11’i ile çıktı.

Bucak İlçe Stadı’nın zemini öngörüldüğü gibi her iki takımın da oyunlarını etkilediği maçta Oğuzhanspor, saha ve seyirci faktörünü kullanarak oyun kontrolünü belirli dilimlerde eline almayı başardı. Zeminden dolayı ilk yarı seyir zevkinin düşük olduğu, orta saha mücadelesi şeklinde seyir eden maç, 43. dakikada ev sahibi ekibin penaltı atışı kazanmasıyla hareketlilik kazandı. Bucak Belediyesi Oğuzhanspor kaptanı Buğra Dinler, kazanılan penaltı atışını gole çevirmeyi başardı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra ilk yarıya ek olarak gösterilen 5 dakikalık zaman diliminde Maküspor rakip kalede gol aramaya başladı fakat gelişen ataklarda siyah beyazlı ekibin savunması gole izin vermedi.

Ligde 2. yarıları etkili oynamasıyla öne çıkan Maküpspor, bu maçta da beklenen reaksiyonu göstermeyi başardı. Oyun kontrolünü eline alan konuk takım, etkili ataklar geliştirmesine karşın gol bulmakta zorlandı. Burdur’da olduğu gibi deplasmanda da takımlarını desteklemeye gelen kalabalık Maküspor taraftarı da geliştirilen ataklar sonrasında takımına desteğini arttırdı ve 83. dakikada sol taraftan Mehmet Anıl Altun’un kullandığı serbest vuruşta Aşkın Çetin içeriye iyi çevirdi ve Deniz Atik düzgün bir vuruşla topu ağlarla kucaklaştırmayı başardı. Maçın kalan dakikalarında her iki takım da etkili ataklar geliştirmesine rağmen müsabakadan gol sesi çıkmayınca taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Son düdüğün ardından takımını Bucak deplasmanında da yalnız bırakmayan Maküspor taraftarları oynanan oyundan dolayı takımlarını tribüne çağırarak uzun süre alkışlayıp, futbolcuların lehine slogan attılar.

Maçın ardından görüşlerini aktaran Maküspor Kulüp Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç “3’te 3 yapmanın verdiği motivasyonla en zor deplasman maçlarımızdan birine çıktık. Bir şehrin iki kardeş takımının puan mücadelesinde altın değerinde 1 puan aldık. Şimdi evimizde her geçen gün artan bir coşkuyla takımlarını sahiplenip destek olan bir taraftar grubunun önünde oynayacağımız Kepez Belediyespor maçına odaklanacağız. Bugün bize burada güzel bir ev sahipliği yapan kardeş Oğuzhansporumuz yönetimine teşekkür ediyorum. Ağır bir sahada, kaliteli bir takım karşısında ortaya koydukları güzel oyundan dolayı futbolcularımı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayan taraftarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu sonuçla puanını 15'e çıkaran Maküspor, ligde 13.sırada yer aldı. Mor beyazlı ekip, ligin 19.haftasında Pazar günü Gazi Atatürk Stadı'nda Antalya temsilcisi Kepez Belediyespor'u konuk edecek.

• MAKÜ’de Senato Toplantısı Dijital Ortamda Yapıldı | 26.03.2020
  • Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş’tan MAKÜ’ye Ziyaret | 13.03.2020
  • Burdur’un Şeref Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı | 06.03.2020
  • MAKÜ’de ‘Öğrenmenin Ön Bilgisi: Nasıl Öğreniriz?’ Konulu Konferans Düzenlendi | 05.03.2020