Rektör KORKMAZ ‘Meslek Uzmanlarıyla Kariyer Söyleşileri’nin Konuğu Oldu

04.06.2018

Yaşamın tüm alanlarına dair bireyin donanımlı bir şekilde gelişimini sağlayacak altı farklı modülden oluşan, öğrencilere müfredat programının akademik kazanımlarının yanı sıra kendine değer verme, yeteneklerini keşfetmelerini sağlama fiziksel, zihinsel, sosyal kapasitelerini ve buna bağlı olarak özgüven düzeylerini artırma, toplumun geleceğinde nasıl bir rol alacağını, hangi mesleği, hangi yeterliliklerle yapabileceği konusunda farkındalık sağlama amacıyla Bahçeşehir Koleji tarafından oluşturulan ‘Master 6’ Projesi kapsamında ‘Meslek Uzmanlarıyla Kariyer Söyleşileri’nin konuğu MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ oldu.

Konferans Salonunda Eğitim Semineri ile öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör KORKMAZ, “Günümüzde kariyer hedefini belirlemeniz ve bu amaç çerçevesinde çalışmanız, kendinizi geliştirmeniz çok önemli. Tüm bu çalışmaları yaparken herhangi bir sanat dalıyla da uğraşmanızı tavsiye ediyorum. Bu hem kişisel gelişiminiz için hem de sosyal hayatınızın sürdürülebilirliği noktasında sizlere avantaj sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hakkında da bilgiler veren Rektör KORKMAZ, öğrencilere üniversite tercihlerinde sadece üniversitenin adını dikkate almamaları, o üniversitenin bulunduğu şehrin geleneklerine de dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Rektör KORKMAZ “Üniversiteler gelenekleriyle oluşurlar. Tercih listenizi oluştururken bu gelenekleri göz ardı etmemelisiniz. Örneğin İstanbul Üniversitesi’nden mezun olan kişilerin kariyerleri bellidir. Oradan mezun olanlar yönetici veya kamu çalışmaları alanında kariyer yaparlar. Türkiye’de üniversiteye yerleşme gibi bir sıkıntı yok artık her şehirde üniversite var ve bazı kontenjanların boş kaldığı bile oluyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde de önümüzdeki eğitim öğretim döneminde 15 yeni programa ilk kez öğrenciler alınacak. Sizlerin yapması gereken şey çalışmak. Bu çalışma günü gününe bir çalışma olmalı. Bugün çalışmadım yarın daha çok çalışırım demekle olacak şey değildir.” diyerek düzenli çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hakkında da bilgiler veren Rektör KORKMAZ, hem kişisel hayatı ve deneyimleri hem de üniversite ile ilgili öğrencilerden gelen soruları da içtenlikle yanıtladı.

Söyleşi Burdur Bahçeşehir Koleji Kurucu Genel Müdürü Osman ÇOBAN’ın Rektör KORKMAZ’a çiçek takdim etmesi ile son buldu.

• MAKÜ’den 19 Mayıs’a Özel Canlı Yayın Konseri ve Söyleşisi | 21.05.2020
  • Burdur Protokolünden 19 Mayıs Doğumlu Vatandaşlara Sürpriz Ziyaret | 19.05.2020
  • 19 Mayıs İçin Evde Çal | 19.05.2020
  • MAKÜ Hep Çevrimiçi | 30.04.2020