Yerli Donanım Firmaları MAKÜ’yü Ziyaret Etti

09.09.2020

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bölgesel Kalkınma adına yürüttüğü hayvancılık projesinde önemli projelerden biri olan Çiftlik İzleme ve Yönetim Sistemi projesinin çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Hayvancılıkta dijitalleşme adına atılan büyük adımlar kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin öncülüğünde yerli donanım firmaları ile bir araya gelindi.

Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar da yer aldı. Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi Koordinatörü ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner ile Bilgi Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur Sevli tarafından Çiftlik İzleme ve Yönetim Sistemi’nin amaç ve kapsamı anlatıldı ve hayvancılık sektörünün öne çıkan donanım firmaları ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Özellikle yerli donanım firmalarının hayvancılık sektöründe yazılım konusunda dışa bağımlı kalması sorununa değinilen toplantıda, MAKÜ’de yürütülen Çiftlik İzleme ve Yönetim Sistemi projesinin hayvancılığa getireceği yenilikler konuşuldu. Hayvancılık sektöründe yerli donanım firmalarının dışa bağımlılığı azaltacak yerli ve milli sistemlere duyduğu ihtiyaç vurgulanırken, bu konuda üniversite ve sektör işbirliği ile sunulacak çözümler ve atılacak adımlar konusunda karşılıklı görüşler paylaşıldı.

• Beşkavak Köyü, MAKÜ ile Markalaşma Yolunda | 23.10.2020
  • MAKÜ’nün Yabancı Uyruklu Öğrencisi Uluslararası Konferansa Konuşmacı Olarak Katılıyor | 22.10.2020
  • MAKÜ TUBİTAK Projelerine Bir Yenisini Daha Ekledi | 16.10.2020
  • MAKÜ’de “Çoban Köprüsü” Projesi Erasmusdays 2020 Etkinliği Düzenledi | 15.10.2020