Novi Pazar Devlet Üniversitesi Rektörü KOSTIC’ten Rektör KORKMAZ’a Ziyaret

28.06.2018

Burdur Mehmet Akif Üniversitesi ile Sırbistan’da bulunan Novi Pazar Devlet Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Novi Pazar Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Miladin KOSTIC ile eşi Slavica KOSTIC, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin konuğu oldular.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından makamında ağırlanan Rektör KOSTIC, dost ve kardeş ülke Türkiye’de ve Burdur’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki üniversite arasındaki işbirliğinin giderek daha somut hale geldiğinin altını çizdi. Burdur’a ve üniversiteye hayran kaldığını ifade eden Rektör KOSTIC, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu ve eğitime ne kadar önem verdiğini  MAKÜ İstiklal Yerleşkesi ile bir kez daha gördüğünü belirtti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Prof. Dr Adem KORKMAZ ise iyi niyetlerle iki üniversite arasında atılan adımların bugün çok daha sağlam temellere dayandırılarak ilişkilerin güçlendirilmesinden memnuniyet duyduğunu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanında işbirliğini artırmak amacıyla hazırlanan protokolün imzalanması ile birlikte akademik anlamda da güçlü bir işbirliğinin ortaya konulacağını ifade etti.

Resmi görüşmelerin ardından Rektör KORKMAZ, günün anısına konuklara hediye takdim etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE, MAKÜ Tarım Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenol GÜZEL ile Dr. Öğr. Üyesi İlhan GÜN ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ da yer aldı.

Ziyaret sonrası Rektör KOSTIC, MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde bulunan MAKÜ çiftliği, Teknokent, Spor Tesisleri, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Otel inşaatı, yeni kütüphane binasını ve yerleşkeyi gezerek, Rektör KORKMAZ’dan bilgiler aldı.

• MAKÜ’den 19 Mayıs’a Özel Canlı Yayın Konseri ve Söyleşisi | 21.05.2020
  • Burdur Protokolünden 19 Mayıs Doğumlu Vatandaşlara Sürpriz Ziyaret | 19.05.2020
  • 19 Mayıs İçin Evde Çal | 19.05.2020
  • MAKÜ Hep Çevrimiçi | 30.04.2020