“Biz Bir Takımız” Projesinin Kapanış Programı Gerçekleştirildi

12.02.2021

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ortaklığında Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yürütülen “Biz Bir Takımız” projesinin kapanış ve değerlendirme çalıştaylarının dördüncüsü gerçekleştirildi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ertan Göv, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ayşenur Bülbül Gülbahar, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Murat Alparslan ile Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, moderatörler, raportörler ve proje ekibinde yer alan eğitmenler ile saha sorumluları katıldı.

Çalıştayda konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ertan Göv “Biz bu projeyi tasarlarken sporda sosyal uyum ve farkındalık geliştirmeye yönelik temel başlıklar halinde bu projeden beklentimiz ve inanmışlığımız çok yüksekti. Bugün görüyorum ki amacımızı büyük oranda gerçekleştirdik. Özel bir teşekkürü de borç biliyorum. Bu küresel salgın sürecinde başka rektör hocamıza ve tüm akademisyenlere özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir gayret ve çabayla bu projenin arkasında durdular. Bu çalışmayı bu noktaya getirdiler. Bizler burada kültürlerarası farklılıkların aslında zenginliğe nasıl dönüşebildiğini göstermek istedik. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak spor yoluyla birçok şeyi başarabileceğimizi göstermiş olduk. Ortak paydada herkesin buluşabileceğini teorik ve pratikte çok güzel yerlere taşınabileceğini de gördük. Geniş kapsamlı bir proje idi, bizim içinde bir üniversite ile ortaklık projesi oldu. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu projeleri artırmayı planlıyoruz. Erişemeyeceğimiz hiç kimse kalmasın istiyoruz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ayşenur Bülbül Gülbahar’da “Bakanlık olarak bir vizyon ile yola çıktık. Bir gençlik tanımımız var; bağımsız karar alabilen, sorumluluklarına sahip çıkan, yeteneklerinin farkında olan, hayal kurabilen, farklılıklarla temas edebilen, insana ve çevre ile ilgili konulara temas edebilen, üreten ve geleceği şekillendirmeye hazır bir gençlik için her türlü çalışmayı yapmaya devam ediyoruz. Fırsat eşitliği başta olmak üzere ihtiyaç temalı olmak, yenilikçi olmak, uluslararası deneyimlere önem vermek ve katılımcılığı desteklemek için önemli hedeflerimiz var. Amacımız, farklı sosyo-kültürel yapıdan gelen gençlerin bir arada olması ve birlikte yaşama kültürünün gelişmesine katkı sağlamaktır. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ise “Bir yıldan uzun bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın sürecinde çalışmalarımızı nasıl sonuçlandırabiliriz düşüncesiyle bu projelerimizi sürdürdük. Projenin ertelenmesi, tamamen sonlandırılması noktasına kadar gelsek de hep kararımızı projeyi gerçekleştirme yönünde verdik. Zor bir süreç oldu ama geldiğimiz nokta itibariyle bir işi bitirmenin mutluluğu yaşıyoruz ve projenin amacına ulaşıp ulaşmadığına bakıldığında da bunu gerçekleştirebildiğimizi görüyoruz. Ben de projedeki bu süreçlerden yararlandım, olumlu etkilendim. Bazı dış programlara da katıldık. Akademisyen olarak da düşünce dünyama da katkılarda bulundu.  Anadolu coğrafyası kendini herkese açmış durumda. Şu an içinde bulunduğumuz siyasi sınırlar dışında Balkanlar’da, Ortadoğu’da, dünyaya nasıl yayıldığımızı görebilirsiniz. Bu projede de bunun bir kısa kesitini yaşama fırsatımız oldu. Çok farklı sosyal, kültürel ve ekonomik yapılara sahip kişiler bir araya geldi. Çocuklarını yalnız bırakmayan ailelerle birlikte amacımız daha da güzelleşti. Aile eğitimlerini de çalışmalarımıza dahil ettik. Kurumlar arasındaki işbirliğinin de güzel bir örneğini yaşadık. Toplumsal konular üzerinde akademinin de ciddi bir desteğinin olduğuna şahit olduk. Bizler de üniversite olarak kurumsal kapasitemiz açısından farklı deneyimler edindik. Bu çalıştaydan sonra elde ettiğimiz sonuçları analiz ederek yeni çalışmaları nasıl kurgulayacağımıza çalışacağız. Çok kapsamlı bir proje oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Gör. Mustafa Kılınç tarafından çalıştay sonuç raporunun okundu.

Konuşmaların ardından çalışma gruplarına ve katılımcılara hediye taktimi gerçekleştirildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

• Burdur Bahçeşehir Koleji Öğrencilerinden Rektör Korkmaz’a Ziyaret | 15.04.2021
  • MAKÜ Burdur Belediyesi ile İş Birliği Protokolü İmzaladı | 14.04.2021
  • Veteriner Hekim Adayları Sahada | 12.04.2021
  • MAKÜ’den Mehmet Akif Anısına “İlk Gün Zarfı” | 09.04.2021