Rektör Dalgar Gastro Antalya 23’den Ödüllerle Dönen Öğrencilerle Buluştu
Yayın Tarihi | 01 December 2023, Friday
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri 15-18 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Gastro Antalya 23 Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Yarışmasında gümüş madalya getiren yemeklerini Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve ekibine sundular.
Turizm
İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
öğretim elemanlarından Öğr. Gör. İlhan Avcu danışmanlığında
katıldıkları yarışmada sergiledikleri performans ile 2. olarak gümüş madalya
almaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, ve
yönetimi öğrencilerin yarışmaya katıldıkları lezzetlerin tadına baktılar.
40 ülkeden
onlarca şefin ve 10 bin kişinin katıldığı organizasyona MAKÜ’lü öğrenciler 2
ayrı kategoride katıldılar. Hikmet Özel “Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı”
kategorisinde; İlayda Başkaya, Berkan Gür ve Doğukan Ali Kuzoluk ise “Modern
Türk Mutfağı Ekip Yarışması” kategorisinde 2.’lik elde ederek gümüş madalya
almaya hak kazanmışlardı. Öğrencilerin bu başarılarını tebrik eden Rektör Dalgar
ve yönetimi Kitap Kahve Kafeteryası’nda hem öğrencilerin yarışmaya katıldıkları
nar soslu soğan dolması, hünnap soslu balık katmer, safran soslu pumpkin ve
ceviz ezmeli dolgulu balkabağı tatlısının tadına baktılar, hem de sevinçlerine
ortak oldular.
Öğrencileri
başarılarından dolayı kutlayan Rektör Dalgar; “Öğrencilerimiz farklı alanlarda
aldıkları derecelerle bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Üniversitemizde
uyguladığımız uygulamalı eğitimin özellikle Türkiye’deki gastronomi
bölümlerinin içerisinde çok nadir bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bize özgü
ve öğrencilerimizin dört yıllık eğitim süreleri içerisinde yüzlerce yöresel,
Osmanlı, Anadolu ve dünya mutfağı gibi farklı uygulamaları defalarca
görüyorlar. Turizm sektöründen profesyonel aşçılar gelip, burada seminerler
veriyor. Bu verilen uygulamalı eğitim; hem öğrencilerimizin mezun olduklarında
sektöre adapte olmuş olarak mezun olmalarına, hem de bu tarz yarışmalarda
derece almalarına olanak sağlıyor. Öğrencilerimizin yemeklerinin tadına baktık
ve profesyonellere taş çıkartırcasına çok güzel lezzetler tattık. Elinize
emeğinize sağlık. Başarılarınızın devamını dilerim” açıklamasında bulundu.
İlgili Dosyalar
Dosya Açıklama
Diğer Haberler










