MAKÜ Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını verdi
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını törenle uğurladı. Öğrenciler, hem akademik hem de insani değerlerle donanarak meslek hayatlarına ilk adımı attılar.
Yapılış Tarihi | 17 June 2026, Wednesday
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, beş yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan ilk mezunlarını mezuniyet töreniyle uğurladı. Törene, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, fakülte öğretim üyeleri, mezun diş hekimleri ve aileleri katıldı.
Dönem birincisi Dt. Emirhan Kanlıada’nın konuşması ile başlayan törende Kanlıada duygusal bir konuşma yaptı. Kanlıada konuşmasında MAKÜ’nün kendilerine yalnızca akademik bilgi değil, aynı zamanda insani değerleri de kazandırdığını vurguladı. Fakültenin ilk mezunları olarak, teorik bilgiyi pratikle harmanlayarak, kendilerine güvenle bir adım attıklarını söyledi. Burdur’un sakin ve samimi ortamının, kendilerini her zaman evlerinde hissettirdiğini belirtti. Ailesine de özel bir teşekkür sunan Kanlıada, onların fedakârlık ve desteği olmadan bu başarıya ulaşmalarının imkânsız olduğunu ifade etti.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Alp Sağlam, fakültenin ilk kurulduğu günlerden bugüne yaşadıkları zorlukları aktardı. Fakültenin kaba inşaat halinde olduğu günlerde, öğrencilerin kararlılığı sayesinde her engelin aşıldığını anlattı. Fakültenin, teknolojik cihazlarla donatıldığını, öğretim üyesi kadrosunun güçlendiğini ve uluslararası araştırmalarda da hızla yükseldiklerini belirtti. Sağlam, öğrencilerin hem teorik hem pratik açıdan mükemmel bir eğitim aldığını ve bundan sonra da topluma yararlı bireyler olarak meslek hayatlarına atılacaklarını söyledi.
Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi’nin 5 yılı nasıl geçirdiğini anlatan slayt gösterisi gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar da, fakültenin ilk adımlarında yaşanan sıkıntılara rağmen, uygulamalı eğitime verdikleri önemle, öğrencilerin yoğun pratikle mezun olduklarını vurguladı. Rektör Dalgar, fakültenin gelecekte Türkiye'nin diş hekimliği alanında öncü fakültelerinden biri olacağını vurguladı. Uluslararası alanda tanınırlığı artırmayı hedeflediklerini, genç ve dinamik akademik kadronun bu vizyonla donanımlı bir şekilde çalıştığını söyledi. Bu sayede, fakültenin hem ülke çapında hem de global ölçekte saygın bir konuma ulaşacağı inancını dile getirdi.
Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcıları ve fakülte hocaları tarafından cübbeleri giydirilen diş hekimleri temsili diplomalarını aldılar.
Ardından, Dekan Prof. Dr. Ali Alp Sağlam’ın önderliğinde, mezun diş hekimleri hep bir ağızdan Hipokrat Yemini’ni okuyarak meslek ahdini gerçekleştirdiler. Tören, mezunların keplerini coşkuyla havaya fırlatmasıyla sona erdi.


